HUOVISEN MAKUMATKAN PROLOGI

Menun makumaailma on kertomus itäsuomalaisista lähtökohdista, niistä juurista mitä jo aiemmat emännät ovat hyödyntäneet tupiensa keittiöissä. Menu profiloi kainuulaisen identiteetin nostaen alueen ruoka- ja kirjallisuuskulttuurin kirjaimellisesti ruokapöydälle. Sitkeä ja voimakas, pyhä kataja yhtenä mausteena, kuvastaa menulla alueelle ominaista asennetta ja sielun maisemaa. Kokonaisuus edustaa rohkeasti Kainuun rikasta ruokakulttuuria – sen aitoja, brutaalin raakoja makuja – makumaailmaa, joka ei rehvastele. 

Menulla maistuu Kainuun ruokakulttuurin perinteitä kunnioittavat maut. Tuulahdus tervaa, pirskahtelevat metsämarjat ja syksyisen kangasmetsän herkkutatit sekä kantarellit. Käsityönä valmistetut teokset ja ohrarieska nostavat perinteisen leipäkulttuurin, kainuulaisen keittiön sydämen, kaikkien Teidän lautasillenne, unohtamatta lähitilan lihaa ja Huovisen herkkua, järvikalaa.  

Kirjailija Veikko Huovinen taiteilija, maailman menon tarkkailija, syvällinen elämäntulkki ja korven kulkija, tuo esiin teoksissaan vahvan luontoyhteyden.  Säilömiskulttuuri – kellarin antimet ja säilykkeet ovat ruokapöytien parhaimmistoa sekä samalla selviytymiskeinoja Kainuun pitkässä, ajoittain kovassakin talvessa. Kovana kalamiehenä tunnettu taiteilija arvosti kalaa ja riistaa, Kainuun metsien raaka-aineita.  

Huovisen makumatka on vaellusretki sinisten ajatusten synnyin sijoille, ylhäältä vaaroilta alas pelloille, kimaltavien vesien äärelle, läpi vihreiden marjamättäiden, suopursuilta tuoksuvien soiden ja tervahautojen. 

Menu edustaa Kainuun rikasta makumaailmaa, konstailemattomasti!

 

 

Menu sisältyy Huovisen Erikoiset -esityksen VIP-lippuihin. VIP-lippuja myydään seuraaviin esityksiin:

ke 5.7.2023
ke 12.7.2023
ke 19.7.2023
ke 26.7.2023
la 29.7.2023

 

Liput myy: 

 

MENU

Katajalla jämäköityä varhaiskaalisalaattia M, G, V
Korpimetsien tatti – kantarellisalaattia L, G, K
Salaattia villiyrteistä, marjoista & juustoleivästä L, G
Kesäillan Savuahvensalaattia L, G

~

Kyyttömoussea Lähitilan purkkilihasta L, G
Villipestoa takapihan rikkaruohoista M, G, K
Varhaisperunoita M, G, K
Sipulivoisulaa L, G, K
Heinämäen karitsamakkaraa L, G

~

Lähijuustoja L, G & Kellarin hilloja M, G, K

~

Heikkilän Pirtin Erikoiset:

Rieskaa M, K
Rönttösiä L, K
Ohrateoksia L, K
Muikkukukkoja L
Voita L, G

~

Tervalla tuunattu lakkaleivos L, K

~

Kahvi/ Tsaikan Kainuu tee
Vuokatin hunajaa
Marjexin Mustikkamehu

Konstailematonta, simppeliä & aitoja makuja!

 

Gluteenittomat tuotteet erikseen. Muut erityisruokavaliot vain ennakkovarauksesta osoitteesta info@marjexstadionteatteri.fi